• hulppieten 2012 920x420.jpg
  • 140406 920x420 streetdance 1.jpg
  • 150516gym4fun.jpg
  • 1210 dyanne schaper 920x420.jpg
  • 140406 920x420 streetdance 2.jpg
  • Image1.jpg
  • 130511 mc donalds streetdance.jpg
  • 150516gym4fun3.jpg
  • springroep panorama 420x920.jpg
  • 150516gym4fun2.jpg

Lesaanbod

Ouder/kind gym

Is voor dreumessen van 1 tot 4 jaar, die samen met papa, mama, opa of oma samen willen gymmen in een échte gymzaal. Er worden veel liedjes gezongen in de les en uw kind leert kleine opdrachten uit te voeren. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar versterken en uw kind zelfvertrouwen geven.

 

Mini en Ieniemienie gym

Is voor jongens en meisjes uit groep 1/2 en peuters van 2/3 jaar. De kinderen maken op een speelse manier kennis met gymnastiek. Daarbij wordt aandacht besteed aan lichamelijke vorming en het leren samenwerken. Door speelse oefeningen ontwikkelen kinderen hun motoriek.

 

Gym j/m - groep 3 t/m 8

Kinderen vanaf 6 jaar leren hier de basiselementen van het turnen op balk of ringen, brug, sprong en vloer. In de leeftijdsgroep van 6 tot en met 8 jaar komen spelelementen aan bod. Bij kinderen vanaf 9 jaar wordt het spelelement een incidenteel onderdeel van de lessen. De oefenstof wordt zoveel mogelijk op het eigen niveau van de kinderen aangeboden waardoor ieder kind in zijn of haar tempo doorgroeit.

 

Freerunning - basis onderwijs

Deze les is afgeleid van freerunning. Ontzettend populair onder jongeren. Het vrij bewegen in een ruimte waarin obstakels en toestellen getrotseerd worden met fraaie tricks & moves. Springen, klimmen, balanceren, zwaaien en hangen staan daarbij centraal. Kijk maar eens op Youtube. Je zult versteld staan hoe leuk dit is. Deze les is zeker voor jongens een geweldige uitdaging.

 

Springgroepen

Is toestel turnen niet echt is voor jou, maar vind je het wel leuk om te springen, dan is de springgroep vast iets voor jou. Wat doe je nou eigenlijk bij een springgroep? Je leert er sprongen aan, over bijvoorbeeld een kast, pegasus, paard of alleen met een minitrampoline of juist op de grote dubbele trampoline. Je kunt ook mooie sprongen oefenen op de (air) tumblingbaan. Sprongen zijn bijvoorbeeld de basissprongen (streksprong, hurksprong, hoeken, draaien), maar ook overslagen, flikflakken, salto's en schroeven. De springuren zijn zeer uitdagend. De springgroepen doen ook elk jaar mee aan groepswedstrijden, om zo te vorderingen te zien in groepsniveau.

 

Selectie turnen “Proeftuin”

De proeftuin is er voor kinderen van 5, 6 tot 7 jaar oud die worden geselecteerd om te proeven aan het turnen. In deze les turnt het kind één extra uur in de week, naast de normale les en gaat het een stapje verder. Naast nieuwe turnelementen, letten we vooral op lichaamsspanning, lenigheid en houding. Het doel is om in het 7 of 8 levensjaar de overstap te maken naar de selectie en wedstrijden te gaan turnen.

 

Turnen j/m

Deze groep stroomt vanuit de proeftuin door naar het “echte” turnen, een enkele keer maakt een kind ook de overstap vanuit de wedstrijdgroep. Iedereen doet mee aan wedstrijden met als doel jezelf te verbeteren, nieuwe elementen te leren en op een steeds hoger niveau te turnen. De selectie traint door de week in de gymzaal en in het weekend in de turnhal van Hoogeveen.

 

Streetdance

Dansen is een heerlijke manier om jezelf te uiten. Alles even te laten voor wat het is en lekker te bewegen op muziek. Plezier staat absoluut voorop en het is belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen en vrij dúrven te bewegen. In de les maken de kinderen spelenderwijs kennis met de grondbeginselen van dans. De muziek is afwisselend, soms heel stoer, dan weer disco en dan weer iets van hiphop. Voor de oudere kinderen zullen de danspasjes aangepast worden. Eigen inbreng wordt ook zeer gewaardeerd.

 

Dames fit gym

Deze les wordt gegeven aan dames van 50+ die graag willen bewegen, maar wel in de vorm van gymnastiek. Alles gaat in hun eigen tempo en gezelligheid staat voorop, het is een hechte groep. Een leuke les voor degene die graag soepel blijft op gevorderde leeftijd.

 

Conditie 45+

Mastergym is meer dan gymnastiek alleen. Er wordt aandacht besteed aan het algehele uithoudingsvermogen. Individueel, op maat gesneden zijn we bezig met de conditie van ons lijf. We gaan op zoek naar de grens en proberen deze te verleggen. Elke week doen we iets anders, zoals: looptraining, grondgymnastiek, bewegen op muziek, spel, farlettraining (speelse manier van looptraining), yoga en nog veel meer. We laten vooral de keuze aan de deelnemers zelf.