• 150516gym4fun3.jpg
  • 140406 920x420 streetdance 2.jpg
  • 1210 dyanne schaper 920x420.jpg
  • hulppieten 2012 920x420.jpg
  • Image1.jpg
  • 130511 mc donalds streetdance.jpg
  • 150516gym4fun2.jpg
  • 150516gym4fun.jpg
  • 140406 920x420 streetdance 1.jpg
  • springroep panorama 420x920.jpg

Verslag plaatsingswedstrijd 3e divisie

In het weekend van 27 en 28 januari zijn er verschillende meiden van DOS Zuidwolde uitgekomen bij de plaatsingswedstrijd van de 3de divisie. Op zaterdag mochten instappers Niena, Maartje en Toet voor het allereerst meedoen aan een wedstrijd. De meisjes hadden er veel zin in, maar waren ondertussen ook erg gespannen. In het nieuwe wedstrijdpakje mochten de meiden beginnen op de rekstok. De instappers hebben alle drie strakke oefeningen laten zien, waar ze erg trots op mogen zijn. Mooie houdingen op brug, hoge sprongen over de pegasus en nette oefeningen op vloer. Bij de balk hebben de meiden helaas alle drie het toestel te vroeg moeten verlaten door een of meerdere vallen, ze klommen er weer op om verder hun oefening keurig af te maken. Toet is geëindigd op een 19de plaats. Maartje is geëindigd op een 12de plaats en Niena op een 9de plaats. Niena is op sprong en brug zelfs als 1ste geëindigd met mooie hoge punten.

In de 2de wedstrijd was het tijd voor onze pupillen 1 Sanne en Dide. Deze meiden hebben vorig jaar een mooi jaar gehad en daarom besloten om dit jaar een divisie hoger te gaan en uit te komen in de 3de divisie. Dit is voor hun een juiste keuze geweest waar de meiden super in hebben gepresteerd. Sanne en Dide kunnen goed focussen op de wedstrijden en draaiden allebei een goede meerkamp. Ze hebben alle toestellen goed gepresteerd met enkele kleine foutjes. Sanne is uiteindelijk 6de geworden in deze competitie. Helaas werden de 5 beste geplaatst. Tijdens de prijsuitreiking werden wij verrast met een mooie 3de prijs voor Dide. Dit betekent een bronzen medaille en een plaatsing voor de kwartfinales die later zullen worden geturnd.

Op de zondagochtend was het de beurt aan de senioren Ilse en Myrthe. Na een lange blessuretijd met haar rug was Ilse er deze ochtend zeker van ze wou er helemaal voor gaan en de volledige meerkamp turnen. Samen met Myrthe beginnen de dames sterk op sprong met allebei een mooie half in half uit. Op brug vallen de cijfers helaas tegen vanwege de gemiste eisen die moesten worden geturnd. Vol goede moet beginnen de meiden met inturnen op de balk. Myrthe staat met boogje radslag en is klaar voor de wedstrijd. Ilse landt verkeerd met hurkhoeksprong op de balk en gaat door haar enkel. Hierdoor stopt haar wedstrijd helaas vroegtijdig. Myrthe heeft een sterke oefening met een hoge D-score, helaas zijn er toch vallen gemaakt in de oefening. Uiteindelijk turnt ze op vloer een ijzersterke oefening en is iedereen tevreden over haar wedstrijd.

In de 2de en laatste wedstrijd voor DOS is het de beurt aan onze junioren Sigrid, Nelleke en Fay-li. De dames starten op vloer en hebben er zin in. Sigrid is het moeilijk op starten, doordat ze afgelopen week niet fit is geweest. Na een val op vloer wordt haar wedstrijd elk toestel sterker met een mooie half in half uit en een sterke brug tot slot. Nelleke begint haar wedstrijd met een krachtige vloeroefening en is de gehele wedstrijd mooi contant. Op brug wordt er per ongeluk een zolendraai te hard ingezet, maar wordt mooi opgelost door een extra in te zetten. Door hoge moeilijkheidswaarde plaats Nelleke zich op een 15de plaats. Fay-li is net als Nelleke mooi constant waarbij er een keurige half in half uit wordt geturnd op sprong. Ook hier was de moeilijkheidswaarde mooi hoog waarmee Fay-li op een nette 7de plaats is geëindigd. Dit betekent dat naast Dide ook Fay-li zich heeft geplaatst voor de kwartfinales! De dames van DOS hebben allemaal een mooie wedstrijd geturnd met een hoge moeilijkswaarde waar ze trots op mogen zijn en waarbij het niveau binnen de vereniging steeds meer stijgt.

Tekst: Amber Schraa

Foto's: Cindy Bruinsma